• Vangjush Saro: Po protestës, Jo revanshit!

  Shpresojmë që opozita shqiptare dhe përkrahësit e saj të zhvillojnë të shtunën një miting paqësor dhe në frymën e demokracisë e të modeleve perëndimore. Por ndërkaq, vëmë re se në prag të kësaj proteste, bota shqiptare, edhe njëherë, është bërë një reliev sherresh...
 • Fahri Xharra: Edhe malazezët kundër spekulimeve

  E vërteta historike  se "Shqiptarët i përkasin njerëzve më të vjetër se vetë historia, dhe gjyshërit e shqiptarëve morën pjesë në luftën e Trojës, të udhëhequr nga Akili dhe Hektori (Maurico Druon, Sekretar i AkademisëFranceze ) po  mbështetet për ditë e më shumë jo vetëm...
 • Ryzhdi Baloku: Dëshmi për krimet serbe

  Ishte e shtunë, diku rreth mesditës kur hymë në Pejë. Edhe pse kjo ditë e javës konsiderohej si dita e pazarit të madh në këtë qendër regjionale banimi, qarkullimi i njerëzve ishte shumë i vogël. Aty këtu nëpër rrugica shihej ndonjë kalimtar i rrallë që ecte cepit e me ...
 • Florim Zeqa: Shën Tereza dridhi landin bavarez

  Shqiptarët në Altötting, Mühldorf, Traunstein, Rosenheim, Pfarrkirchen e rrethinë të bashkuar rreth shoqatës "Shën Tereza" në Altotting, me 11.02.2017 në Ristorante Pizzeria "PALERMO" në Muhldorf u organizua manifestimin ...
 • Albana Lifschin: Në memorje të Dr. Selahedin Velaj

  Jetojmë në një kohë të çuditshme, kur sheh rreth e rotull njerëz që kujdesen shumë për imazhin e tyre publik, u bien borive që t’i dëgjojnë të tjerët, vetëkurorëzohen, i japin vetes të drejtën e “prijësit”, intelektualit të “shquar”...
 • Dibrani: Pavarësia nga Serbia u shënua në Shtutgart

  Për të nderuar vlerat e kësaj dite historike të pavarësisë nga Serbia , fillimisht u kënduan  dy himenet, kombëtare  i Republikës së Shqipërisë dhe ai Republikës  së Kosovës .Madhështia  e heronjve  dhe  të rënve,  për  çlirimin e  atdheut  u ...
 • Fritz Radovani: Rogjer Federer meteor i tenisit botnor

  Australia asht i vetmi vend i Botës që mbyllë vitin tue festue Krishtlindjet dhe fillon vitin e ri me zhvillimin e kampionateve të Tenisit, nder qytetet e ndryshme të kontinentit.Mbyllja e finales së madhe bahet në fushen e mbushun me njerëz të ...